Mancare de cartofi noi si mazare

de MotanLaOale in Mancaruri de post, 10 Iun 2011 | 11639 vizualizari

 

Este o mancare foarte buna care imbina gustul cartofilor noi cu gustul dulce al mazarei verde proaspata.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi noi
  • 1 kg mazare pastai
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi marar
  • 3-4 linguri ulei
  • 3 linguri pasta tomate
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de cartofi noi si mazare:

Cartofii se curata (eu ii frec cu un burete de sarma folosit numai pentru aceasta) se spala si se taie in bucati.

Mazarea se curata si se spala.

Ceapa se curata se spala si se toaca.

Intr-o cratita se caleste ceapa in ulei 1-2 minute.

Se adauga mazarea se pune apa si se lasa la fiert 10 minute.

Se adauga cartofii, se pune apa cat sa-i acopere si se mai fierbe 15-20 minute.

Cand sunt facuti cartofii se pune sare, piper, zahar si pasta de tomate si se mai da un clocot.

Se pune in cuptorul incins 10-15 minute ca sa scada sosul si sa se rumeneasca putin.

Se pune mararul, se amesteca bine, se mai tine in cuptor 5 minute si este gata.

Se serveste ca atare sau garnitura la fripturi.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de cartofi noi si mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mazare in sos de rosii